Skip to main content

Zomer

Het Sauerland, in de volksmond wordt dit gebied het “land van de duizend bergen “genoemd. Kenmerkend voor Sauerland zijn de bossen, de dalen, de stuwmeren en de idyllische dorpjes met hun vakwerkhuizen. Natuurlijk Sauerland nodigt uit om actief te genieten van de natuur.

Westfeld ligt tussen de twee wandelparadijzen Schmallenberg en Winterberg in. Voor elk niveau zijn er goed bewegwijzerde routes voor een paar uur of een dagje wandelen. Route W3 of W4 lopen langs Gasthof Westfeld.

Naast wandelen staat het Sauerland bekend om zijn meer dan 250 kilometer mountainbike routes. Veel van deze routes starten vanuit Winterberg. Route 14 [rood] en 24 [zwart] zijn vanaf Gasthof op te pakken. Naast mountainbiken is wielrennen populair in het Sauerland. Flink veel hoogte meters maken over “de duizend bergen”.

Voor de motorrijder is het Sauerland een geweldige uitdaging. Er zijn vele routes met haarspeld bochten, kuipbochten en mooie lange stukken. Genieten van vergezichten en het motorrijden door een divers landschap.

Rondom Westfeld bevinden zich drie golfterreinen met een 9 holes of 18 holes baan, waar in alle rust een partij golf gespeeld kan worden.

Kortom volop actief genieten in zomers Sauerland.

Bijgevoegde foto’s van “Ferienwelt Winterberg”