Skip to main content

Winter

Het dorpje Westfeld ligt in het gebied Hoch Sauerland Kreis wat zich op een hoogte bevindt tussen de 500 en 841 meter. Het Wintersport-Arena Sauerland bestaat uit 10 skigebieden waarvan de plaatsen Winterberg en Willingen de bekendste zijn. Dit gebied heeft ieder jaar gemiddeld zo’n 120 dagen sneeuw. Waar nodig wordt dit aangevuld door moderne en krachtige besneeuwingsinstallaties.

Vanaf Gasthof Westfeld is het zeven kilometer rijden naar de skipistes van Winterberg. In dit gebied is het volop genieten van het skiën en snowboarden op de pistes of in het fun park.

In Westfeld is hét skilaufcentrum van Sauerland. Van half december tot eind maart zijn de loipes geopend. Het langlaufen is voor Duitsers dé winterbeleving zoals schaatsen dat voor Nederlanders is. In de prachtige natuur heerlijk actief buiten zijn met het hele gezin of even een paar uur keihard knallen door de loipes.

Ook sneeuwwandelingen worden steeds populairder in Sauerland. Mooie wandelingen maken over de besneeuwde heuvels, met of zonder “tennisrackets“ onder de schoenen.

Kortom volop actief genieten in winters Sauerland.

Bijgevoegde foto’s van “Ferienwelt Winterberg”