Meer artikelen
Het roer om.

Het roer om.

Vakanties zijn het tijdstip dat je rust in je hoofd krijgt. Tijdens een wandeling in de bergen, op de skies, een fietstocht langs kleine dorpjes of als je op een bedje ligt aan een zwembad. Er schiet van alles door je hoofd. Je geniet dan van de omgeving en wil dit zo lang mogelijk volhouden. Helaas duurt vakantie niet eeuwig. De plicht roept en de dagelijkse beslommeringen, files, stress, drukte en collega’s beginnen weer van voor af aan.
Toch blijft het vreemd dat je van vakantie naar vakantie leeft. Het zou iedere dag vakantie moeten zijn. Je moet het werken niet als plicht voelen. Dit is voor veel mensen echter wel het geval, ervaren wij. Er zijn gasten bij ons in het gasthof die weten precies hoeveel jaar ze nog moeten tot aan hun pensioen, tot op de maand nauwkeurig. Dat kan toch niet waar zijn, hoe hou je dit vol?
Wat zou je heel graag willen doen maar durf je niet? Van je hobby je werk maken. Er zijn genoeg redenen om je droom niet na te jagen. Je kan ze zelf allemaal verzinnen. Toch hoor en lees ik van steeds meer mensen dat ze hun droom wél gaan verwezenlijken. Het roer gaat om!
Zo ook bij mijn zusje, Na een hele, hele lange tijd bij een bedrijf gewerkt te hebben stopt ze. Pats boem, :”Ik ga wat anders doen”. Omscholen, stage lopen, studeren en exames afleggen, alsof je weer 18 bent. Nu twee jaar later is ze gediplomeerd en helemaal happy. Ik hoor haar niet aftellen hoe lang ze nog moet. Ze mag!
Denk eens na tijdens de vakantie. Het is niet dat je direct het roer moet omgooien. Wij zijn zelf drie jaar bezig geweest en hadden ook heel veel twijfels. En dan neem je de stap en loopt het toch weer anders dan gedacht. Sta niet stil maar groei, je leven lang, net als mijn zusje.
Fijne vakantie.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 27-11-2023 / Copyright © Gasthof Westfeld