Meer artikelen
E-bike in het Sauerland

E-bike in het Sauerland

Wij komen nu zo’n 10 jaar in het Sauerland en verbazen ons over de opkomst van de E-bike. Toen wij nog in Heemskerk woonde fietsten we regelmatig in de duinen op de mtb of op de gewone fiets.  Dat deden we altijd in een lekker tempo waarbij we probeerde de fietsers voor ons in te halen. Tot het moment dat wij werden ingehaald door een oudere dame op de fiets. Dat was voor ons de kennis making met de E-bike. Sindsdien zagen we steeds meer mensen op de E-bike.
Alleen in het Sauerland was deze fiets nog niet doorgedrongen. De echte Sauerlanders hadden ook geen fiets, die deden alles met de auto of lopend en lopen alleen als ze gaan wandelen. Afgelopen weken hebben wij vanwege de vele “Corona” vrije tijd veel gewandeld. Wij zijn ongelofelijk veel mensen op de E-bike tegengekomen. Je ziet iedereen met gemak een berg oprijden, jong en oud. Die E-bikers zijn allemaal mensen van hier want tijdens de Corona zijn er geen gasten in het Sauerland.


Sauerland en E-bike
Als het reizen weer toegestaan is wordt het druk met gasten op de E-bike samen met de Sauerlanders op de E-bike. Rondom Winterberg en Schmallenberg zijn een aantal routes uitgezet voor de E-bike. Op deze routes kom je langs restaurants waar je wat kan eten of drinken. Tevens kan je eventueel je accu op laden. In Schmallenberg bij de vvv kan je een E-bike huren als je die niet meeneemt uit Nederland. Van ons krijg je een Sauerlandkaart , met deze kaart krijg je korting op de huur van de E-bike. Heb je zin om een paar dagen te genieten van een weekendjeweg of zoals de Duitsers zeggen een Kurzurlaub kijk dan eens op onze site voor een mooie aanbieding . Wij kunnen je ook tekst en uitleg geven over routes en verhuur van de E-bike.https://www.reischeck.nl/duitsland/

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 27-11-2023 / Copyright © Gasthof Westfeld