Meer artikelen
Sneeuw

Sneeuw

Sneeuw
Sinds wij hier wonen zijn drie maanden sneeuw gewoon voor ons. Je wordt wakker en kijkt in de witte wereld. Sneeuwschuif uit de garage en alles rondom het Gasthof sneeuwvrij maken. Maagdelijke sneeuw, iedereen slaapt nog, niemand op straat en het is stil. Dit is dan ’s morgens onze workout.  
Sneeuw geeft ontspanning door inspanning. Voor veel van onze gasten is winter & sneeuw de tijd om een paar dagen te gaan skiën. Het dorp Winterberg zorgt ervoor dat er in de wintermaanden voldoende sneeuw is, zodat de vele Nederlanders, Duitsers, Denen en Belgen die hier komen hun skies kunnen onderbinden. Lekker de hele dag buiten in de weer met de skies. Bij ons om de hoek ligt hét langlaufcentrum van het Sauerland. Op loopafstand de natuur in met de langlauflatten. Er zijn bij goede sneeuwcondities loipes uitgezet naar alle skidorpen hier in de omgeving.  
Voor ons geen skiën, wij gaan graag wandelen in de sneeuw. Vaak is er naast de loipe een pad vlakgetrokken waar je kan wandelen zonder dat je heel diep wegzakt. Dat wegzakken maakt het heel zwaar, maar dat heeft ook wel wat. Off road wandelen ipv off road skien.  
Vrieskou, sneeuw, blauwe lucht en geen geluid. Stil. Dat is voor ons ontspanning door inspanning. Zie de bijgevoegde foto dan weet je wat ik bedoel.
Als het einde van de winter nadert ben je de sneeuw ook wel weer een beetje zat. Verse sneeuw betekent er extra vroeg uit om te schuiven en soms wel drie keer op een dag. Wij blijven Nederlanders die altijd wat te zeuren hebben. Maar, gaan we na een mooie zomer en herfst richting december, dan verlangen we naar de sneeuw, zodat er ‘s morgens vroeg in alle stilte kan worden geschoven.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 11-12-2023 / Copyright © Gasthof Westfeld