Meer artikelen
Terug naar Nederland

Terug naar Nederland

Wanneer ga ik eigenlijk nog naar Heemskerk bedenk ik mij na een ritje Westfeld/Heemskerk/Westfeld? Dat deed ik toch regelmatig toen mijn ouders nog leefde. ‘s Morgens in het donker vertrekken en dan ‘savonds in het donker weer thuis komen. Dat was dan een hele intensieve dag, zowel fysiek als emotioneel.
Nu ga ik alleen nog naar Heemskerk als er een familielid is overleden. Dan is het vaak passen en meten met onze werkzaamheden rondom het Gasthof. En hopen dat de begravenis of crematie niet op een vrijdag is. Helaas zijn feestjes en partijtjes voor ons steeds moelijker in te plannen, omdat deze meestal in het weekend plaats vinden.  
Hélène daar in tegen gaat regelmatig naar haar moeder in Heemskerk. Dinsdag heen en dan vrijdag met gierende banden weer terug naar huis. In de tussentijd op pad met haar moeder, afspraken met vriendinnnen en inkopen doen van allerlei Nederlands lekkers. Zelf heb ik die behoefte niet, wellicht komt dat over een paar jaar weer.
Wat Hélène nooit zal overslaan tijdens de bezoekjes aan Nederland is het strand. Ze gaat dan ’s morgens heel vroeg hardlopen van de strandopgang Wijk aan Zee naar de pier en terug. Na afloop van het rondje een dip in de zee. Winter of zomer, even het water in moet!  
Als wij tegen onze duitse gasten vertellen dat wij op 25 minuten van de Noordzee woonden verklaren ze ons allemaal voor gek. “Verrückt sind wir”,  dat wij nu hier in het Sauerland wonen. Maar ik denk dat iedereen dat wel heeft, iets wat je niet hebt wil je graag hebben.
Ik krijg regelmatig de vraag of wij nog definitief terug gaan naar Nederland. Uiteraard maken wij zelf ook plannen over onze toekomst. Wat te doen met het Gasthof over een paar jaar? Verkopen we de boel, gaan we het verhuren of wellicht verbouwen tot appartementen? Verschillende scenario’s die mogelijk zijn. Maar dan blijft de vraag of wij terug gaan naar Nederland of hier in het Sauerland onze oude dag doorbrengen. Ook hierbij; alle opties staan nog open.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 11-12-2023 / Copyright © Gasthof Westfeld