Meer artikelen
Fijne gesprekken

Fijne gesprekken

Een van de leuke dingen van een gasthof runnen zijn de gesprekken met de gasten. Wat ons opvalt is het verschil hoe een gesprek verloopt met Nederlandse, Duitse en Belgische gasten. De Nederlanders zijn direct in de vraagstelling, de Duitsers zijn in het begin van het gesprek formeel en de Belgische gast bescheiden. In de gesprekken komen wel altijd een aantal vragen naar voren.

•    Hoe lang wonen jullie hier?
•    Waar komen jullie vandaag?
•    Wat deden jullie hiervoor?

Wij zijn in 2015 verhuist van Heemskerk naar het Sauerland. Als wij aangeven bij de duitse gasten dat wij op fietsafstand van de Noordzee hebben gewoond, verklaren ze ons allemaal voor gek. Waarom weg als je zo mooi woont! Wij vertellen dan over de drukte in de Randstad, elke dag in de file naar je werk en ’s avonds weer in die zelfde file de andere kant op. De duitse gast krijgt dan meer begrip van onze stap.

Beide hadden wij een drukke baan. Elke dag voor 6 uur van huis en minimaal 12 uur later weer thuis om te eten, eventueel sporten, nog wat mail beantwoorden en naar bed. Vooral ik had de laatste twee jaar moeite om dit ritme vol te houden. Op en rond de bouwplaats waar ik werkte waren heel veel mensen niet blij. Het werk moest af binnen een te strakke planning, zowel in tijd als in geld. Helene die docent was op een hoge school in Amsterdam had minder moeite met de rat-race maar gelukkig ook zin in het Sauerland avontuur

Tijdens de gesprekken met de gasten komen er veel interresante onderwerpen ter sprake. Hoe is het geregeld met de gezondheidszorg in Duitsland en Belgie, met het pensioen, het vluchtelingenprobleem, miniumloon, de bureaucratie etc, etc. Maar ook, hoe kijkt een Duitser naar een Nederlander. Of ze dat dat nu tegen ons zeggen omdat we Nederlanders zijn, maar zij vinden ons allemaal heel ‘ locker’.

De conclusie uit al die gesprekken is dat wij het in Nederland helemaal niet zo slecht hebben, Ondanks dat blijven wij hier in het Sauerland wonen, gasten ontvangen en genieten van de rust, ruimte en fijne gesprekken.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 16-05-2024 / Copyright © Gasthof Westfeld