Versoepelingen

Versoepelingen. Stand van zaken 18-06-2021

Duitsland kleurt langzaam helemaal geel. Geel betekent een inzidenzwerte onder de 35. In Duitsland zitten we op dit moment op een inzidenzwerte van 10. Nederland zit op een waarde van 45. Bij ons begint men wel aan versoepelingen te denken maar behoudend.

De versoepelingen houden hier in dat je zonder test naar een restaurant en terras kan gaan. Mondkapjes blijven voorlopig nog wel even op, net als de 1,5 meter afstand. Grote feesten en partijen gaan niet door. Het Schützefest gaat wederom niet door. Er kwam vandaag op de dorpsapp wel een berichtje dat je je kan laten testen op de zaterdag van het feest. Bij de Sportplatz staat dan tussen 9 en 12 uur een mobiel testcentrum. Stokje in je neus en een kwartier later de uitslag. Er wordt denk ik dan toch een klein feestje gehouden.

Aan dat testen zijn geen kosten aan verbonden. Als ik hoor wat een test in Nederland kost. Hier krijgt een testcentrum € 18,- per test van de Duitse staat. Reken uit de winst in Nederland.

Voor Duitsland geldt Nederland sinds 30 mei niet meer als hoog risicogebied maar als risicogebied. Dat betekent dat mensen die van Nederland naar Duitsland reizen, bij het passeren van de grens niet meer over een negatieve test moeten beschikken. De aanmeld- test- en quarantaineplicht geldt nog steeds, maar die test mag binnen 48 uur na aankomst in Duitsland worden gedaan. De quarantaine kan worden beëindigd zodra reizigers een negatieve test kunnen laten zien aan het Gesundheitsamt. Aanmelden voor een reis naar Duitsland moet via Einreiseanmeldung.de. Dit geldt voor iedereen, ook al ben je 2 x gevaccineerd. Ben je 2x gevaccineerd dan hoef je met een negatieve test niet in quarantaine.

We zijn weer open. Als je boekt dan graag rechtsreeks. Win-Win situatie

 

Versoepelingen. Stand van zaken 05-06-2021

Het gaat langzaam bij de behoudende Duitsers, maar er komen steeds meer versoepelingen in beeld. In Duitsland is alles gekoppeld aan de Inzidenzwerte. Dat zijn het aantal positieve Corona besmettingen gemeten over 100.000 inwoners en dan een gemiddelde over 7 dagen. Deze waardes zijn dan weer gekoppeld aan tredes waar versoepelingen aan vast zitten. Je hebt trede 3 dat is tussen de 100 en 50, trede 2 tussen 50 en 35 en trede 1. Bij deze laatste moeten de waardes onder de 35 zitten.

Vandaag voor de eerste dag is er in HochSauerland een waarde van onder de 35. Dit zou betekenen dat vanaf volgende week trede 1 in werking treedt. Je mag dan weer naar een terrasje zonder test maar ook naar een restaurant zonder test. Voor mijn idee is hier alles veel strenger dan in Nederland terwijl er een groot verschil is in Inzidenzwaarde tussen beide landen. In Duitsland is die waarde op dit moment 26 en in Nederland 115.

Voor Duitsland geldt Nederland sinds 30 mei niet meer als hoog risicogebied maar als risicogebied. Dat betekent dat mensen die van Nederland naar Duitsland reizen, bij het passeren van de grens niet meer over een negatieve test moeten beschikken. De aanmeld- test- en quarantaineplicht geldt nog steeds, maar die test mag binnen 48 uur na aankomst in Duitsland worden gedaan. De quarantaine kan worden beëindigd zodra reizigers een negatieve test kunnen laten zien aan het Gesundheitsamt. Aanmelden voor een reis naar Duitsland moet via Einreiseanmeldung.de. Dit geldt voor iedereen, ook al ben je 2 x gevaccineerd.

De regels zijn onduidelijk en wijzigen bijna per dag. Nieuwe regels zijn meteen weer 4 pagina’s tekst in hoog Duits. En ik kan je zeggen, dat valt niet mee om het allemaal te begrijpen. De Duitsers hebben er zelf al moeite mee, laat staan wij.

Vanaf 17 juni gaan wij weer open. Als je boekt dan graag rechtsreeks. Win-Win situatie

 

Versoepelingen. Stand van zaken 21-05-2021

Het gaat de goede kant op. Officieel mogen we vanaf vandaag weer gasten ontvangen. De Inzidenzwerte is nu een week onder de 100. In het Hochsauerland Kreis is deze waarde op dit moment 66. Om weer open te gaan moeten de gasten:

  • In het bezit zijn van een officiële negatieve test, niet ouder dan 48uur
  • Of je moet volledig zijn gevaccineerd, langer dan 14 dagen na de tweede vaccinatie
  • Of je moet genezen zijn van Corona.
  • Je mag niet uit een risicogebied komen.

Nederland geldt voor Duitsland als een Hochinzidenzgebiete of te wel een risicogebied. De Inzidenzwerte in Nederland is op dit moment 186. Tevens geldt er in Nederland nog altijd een negatief reisadvies. Kortom voorlopig zijn Nederlanders volgens de op dit moment geldende regels nog niet welkom in het Sauerland.

Wat ik toch een hele vreemde situatie blijf vinden is dat wij als hotel bijna geen gegevens van de gasten mogen ontvangen. Geen e-mailadres, geen woonadres, geen telefoonnummer, alles en alleen vanwege de privacywet. Maar ik moet wel vragen aan onze gasten, als ze in Gasthof Westfeld willen overnachten of ze ziek zijn. Of ziek zijn geweest.

Hopelijk daalt de waarde snel onder de 50. Als we dan een week onder de 50 blijven mogen de restaurants weer open. Vooralsnog blijven wij nog even gesloten, en met ons nog vele anderen.

Versoepelingen. Stand van zaken 14-05-2021

Afgelopen woensdag kwam het bericht door dat er vanaf 15 mei 2021 versoepelingen rondom de Coronaregels zouden worden uitgevoerd. De incidentiewaarde is nu namelijk onder 100 gekomen. in HochSauerland is de waarde nu gedaald naar 97. Dit zou kunnen betekenen dat wij vanaf komende week weer open mogen. Helaas zitten daar wel een aantal restricties aan.

  • Overnachtingen tot maximaal 60% van de capaciteit
  • Restaurants blijven gesloten.
  • Terrassen zijn geopend voor een hapje en een drankje.
  • Ontbijt serveren is toegestaan.

Bovenstaande is alleen mogelijk als je 2x bent gevaccineerd of als je een negatieve test kan overleggen die niet ouder is dan 48uur. Wij moeten ons ook iedere 48uur laten testen. En dit geldt dan voor de Duitsers die in Duitsland op vakantie gaan. Kom je uit Nederland dan moet je ook nog eens in quarantaine.

Buiten bovenstaande regels zijn er nog veel onduidelijkheden die ons doen hebben besluiten om het Gasthof nog even gesloten te houden. Op deze manier is het voor de gast en voor ons niet aantrekkelijk om een paar dagen van het prachtige Sauerland te genieten.

Versoepelingen. Stand van zaken 07-05-2021

Wij krijgen regelmatig de vraag van gasten of er nog een kamer vrij is. Alle kamers zijn vrij, alleen vanaf 1 november 2020 zijn toeristische overnachtingen niet toegestaan in Duitsland. Dit in tegenstelling tot Nederland waar je wel mag overnachten in een hotel of een b&b. Ook zijn hier alle restaurants en terrassen nog gesloten. In Nederland zijn afgelopen weken enige versoepelingen vrijgegeven, in Duitsland is alles nog op slot.

Sinds eind april is de noodrem aangetrokken ipv versoepelingen. De noodrem treedt automatisch in werking als er meer dan 100 positieve Corona besmettingen per 100.000 inwoners zijn gemeld, gemeten over een gemiddelde van 7 dagen. Onder deze incidentiewaarde van 100 kan een Bundesland /deelstaat zelf beslissen of ze versoepelen of verzwaren. De noodrem houdt voor de hotels, b&b en restaurants in dat zij boven een incidentiewaarde van 100 moeten sluiten.

Duitsland heeft 16 Bundeslanden en die bestaan samen uit 294 Kreisen (districten). Wij wonen in Hoch Sauerland Kreis. Het aantal positieve besmetting

per 100.000 inwoners in HSK is op dit moment (07-05-2021) 144.

Uit de tabellen die je iedere dag onder ogen krijgt zie je dat er een flinke daling van de incidentiewaarde gaande is. Hopelijk met Pinksteren / eind mei een waarde onder de 100. Onder de 100 betekent versoepelen en dan zouden wij weer gasten mogen ontvangen.

Wij houden jullie op de hoogte.

Boeken graag rechtstreeks. Win-Win.

https://www.gasthofwestfeld.nl/aanbieding

Laatste Tweet

gasthofwestfeld

gasthofwestfeld

Blijft toch mooi, verse sneeuw.