Ben ik verslaafd?

Ben ik verslaafd?

De laatste tijd vraag ik mij regelmatig af of ik verslaafd ben? Je voelt je gespannen . Geen trillen of zweten maar wel het gevoel hebben dat ik iets mis, er dingen gebeuren waar je geen vat op hebt. Zoals bij iedere verslaving hou je jezelf toch een beetje voor de gek, de ontkenningsfase. Je kan makkelijk zonder. Maar kan ik ook makkelijk zonder

internet of Wlan zoals de Duitsers het noemen?

Het eerste wat ik s’morgens doe is mijn computer opstarten en het internet openen. Ik begin altijd met het dossier over mijn vader die in een verpleeghuis woont. Daarna bel ik hem op voor mijn dagelijkse contactmoment met hem. Na dit telefoongesprek volgen de zakelijke handelingen zoals de mail lezen, de boekingen verwerken, de betalingen de deur uit en de bestellingen naar de leverancier. Zakelijk internet is afgehandeld, ontbijten en dan mijn verslaving. Op mijn mobiele telefoon het rondje sociaal media : Facebook, Twitter, Whats app, Instagram,Linkedin, de weerapp, Nos app enz . Bleef het maar bij dit ene rondje. Hoe vaak pak ik wel niet mijn telefoon om te kijken of er gereageerd is op een bericht op Facebook, zijn er nog likes op mijn Instagram foto, staat er nog een bericht in de familie app.

Laatst lag het hele internet eruit in het Sauerland vanwege een grote storing bij een provider. Dan realiseer je je pas hoe vaak je hand in je broekzak gaat voor de telefoon. Ondanks dat ik wist dat er de volgende dag pas weer internet zo zijn heb ik regelmatig op mijn telefoon gekeken. Even checken of men de storing toch eerder onder controle heeft. Ja ik ben verslaafd.

Je kan ons blijven volgen op onze of nog beter like onze facebookpagina : https://www.facebook.com/Gasthof-Westfeld-360486090828088/

Laatste Tweet

gasthofwestfeld

gasthofwestfeld

Kippenjacht of kippejacht.